Terras Effe zitte Megen

Activiteiten

PaasBrunch

Ook dat kan bij Terras Effe zitte!!  We starten met een soepje de volgende ronde serveren we sandwiches  en vers gebakken broodjes met huisgemaakte tonijnsalade, brie honing, kruidenkaas, kaas van de landwinkel, pesto rauwe ham zongedroogde tomaatjes, Paasstol, de derde ronde div. zoete lekkernijen, koffie, thee  Jus d Orange en melk. € 17,50 p.p. voor de kinderen tot 12 jaar 10,00 p.p. Graag reserveren voor 12 april.

Fiets(en) huren.

U kunt via ons een fiets huren of het nu om 1 fiets of 20 fietsen gaat!! Graag 1 dag en voor grote groepen 3 dagen vooraf reserveren. Voor meer info bel ons 0412 462154 of mail naar info@terraseffezitte.nl

 

Een feestje geven een familiedag of een reunie organiseren…..ook dat kan bij ons!!

Heeft u iets te vieren of wilt u met een groep gezellig borrelen met culinaire hapjes is dit natuurlijk ook mogelijk. U kunt reserveren vanaf 20 personen. Wij hebben hiervoor verschillende arrangementen samengesteld. Informatie hierover kunt u aanvragen via het contactformulier of per telefoon. Heeft u de opdracht gekregen om een familiedag te organiseren we helpen u graag mee om een dag/avondprogramma samen te stellen vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Iedere 1e zondag van de maand muzikanten uit de regio bij mindere temperaturen toveren we de zaak om tot muziekcafé! Dus kom gezellig naar Megen!

Bij Terras Effe zitte, staat een open podium waar lokale zangers, zangeressen en bandjes zich presenteren.

Thieu van Ravensteijn, coördinator open podia: “Tijdens de zondagen met een open podium krijgen bands en sing- en songwriters de kans zich aan een breder publiek te presenteren. Bezoekers kunnen dus mooie, kleinschalige optredens verwachten die ze nog niet of nauwelijks ergens anders hebben gezien.  Bij mooi weer natuurlijk lekker buiten in het zonnetje. Maar mocht het regenen, dan toveren we de zaak tot muziekcafé zodat het altijd door kan gaan.”  Dus ben jij zo iemand en wil je je kunstje tonen!! laat het ons weten.info@terraseffezitte.nl of 0412 462154

Benieuwd?
Kom dan op de 1e  zondag van de maand, van 14.00 tot 18.00 uur naar het Open Podium.

 

De Slag van Megen

Een avontuurlijke wandeltocht door het historische plaatsje Megen. U wordt uitgerust met een middeleeuwse kar met hierop de materialen voor de verschillende veldslagen. Op 5 verschillende punten spelen jullie in 2 teams tegen elkaar verschillende spelen met een middeleeuws karakter. U wordt ook in een toog gehuld om de sfeer van de middeleeuwen zoveel mogelijk te benaderen.

De spelen van  “De slag van Megen” bestaan uit:

– kruisboogoefening
– schavot kaartspel
– narrenspel
– kogelslingeren
– wijnvatpoker

Natuurlijk is deze middeleeuwse tocht geschikt voor alle leeftijden. Het is een avontuurlijke en speelse manier om Megen te ontdekken.

Gewoon erg leuk bij een familiedag, bedrijfsuitje of met  je vriendengroep!!! Kijk hier voor een impressie De Slag van Megen

 

Bitterballenborrel. vanaf april 2016

“Gewoon effe de week afsluiten” met collega’s of vrienden  op ons terras, aan de grote statafel onder de appelboom of binnen in onze zaak en tussen 16:30 -19:00 serveren wij voor je een lekker bitterballetje!

 

Onze samenwerking met solexverhuur Warempel te Maasbommel!!!

U start in Maasbommel op de solex, van daaruit vertoeft u door het mooie Hanzeland waar de bootjes heerlijk dobberen in de verschillende haventjes en rijdt u door schitterende natuurgebieden in het Maas en Waalgebied. Via het pont van Megen komt u aan in het Bourgondische Brabant waar u bij Terras Effe zitte kunt genieten van lekkere koffie met appeltaart, een heerlijke lunch of een lekker verkoelend drankje. Vanuit Terras Effe zitte gaat u verder over de Maasdijken met uitzicht op zijn mooie uiterwaarden en door de kleine dorpen. In Oijen neemt u het pontje om weer richting Maasbommel te rijden.

Als extraatje kunt u een rondwandeling met gids boeken die u verteld over het vestingstadje Megen. Zij vertellen u graag, op hun eigen creatieve manier, over het stadje aan de Maas en zijn mooie historie.

Voor groepen vanaf 20 personen kunnen we een diner in buffetvorm verzorgen of misschien houdt u wel van de zuidelijke tapashapjes als afsluiter van de dag, vraag gerust naar de mogelijkheden wij maken er graag voor u een leuke dag van!!  Informatie hierover kunt u aanvragen via ons contactformulier of per telefoon.  www.solexmuseum.nl of www.vanpontjenaarpontje.nl

 

Stadswandeling

Een stadswandeling in het vestingstadje Megen is een aanrader!!!  Na afloop laat u zich verrassen door onze ruime koffie- of theekeuze of geniet u van een heerlijk biertje van de tap te reserveren voor groepen via ons contactformulier.

 

Happen en Trappen
Bourgondische Kijk op de Dijk – 50 km.

Van Gelderland naar Brabant, van vestingstad naar Hanzestad en van natuur- naar cultuurhistorie: happen en trappen tussen Niftrik en Oijen is een aaneenschakeling van mooie momenten. Maar er is ook tijd voor bezinning en gastronomisch genieten…

Deze fietsroute hebben we samengesteld met de vier hierna genoemde horecazaken, waardoor er een mooie route is ontstaan over de dijken van de Maas. U start in Brabant met koffie en wat lekkers bij stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein. Vanaf Ravenstein fietst u richting  het pittoreske stadje Megen waar wij u mogen ontvangen met een voorgerecht. Hierna fietst u richting Oijen waar u de soep krijgt geserveerd bij Brouwer’s Hap & Tap. Daarna gaat u de Maas over met het pontje van Oijen richting Appeltern waar  u bij restaurant Moeke Mooren het hoofdgerecht ontvangt. In Niftrik bij Hotel Restaurant Hoogeerd wacht voor u tenslotte het dessert.  Elke ondernemer heeft zijn eigen route met hun favoriete plekjes speciaal voor u samengesteld waardoor er een mooie fietsroute is ontstaan.

Ook altijd leuk als u iets wilt organiseren voor uw familiedag of gewoon een dagje uit met uw vrienden of collega’s !!!

Voor een volledig verzorgde route betaalt u per persoon 38,50 euro. Hiermee is alles voor u geregeld: de plaatsen zijn gereserveerd en het eten staat bij elk restaurant voor u klaar. Alleen de consumpties hoeft u nog maar af te rekenen

Deze route kunt u boeken via de volgende link happenentrappen.nl/route/72.

 

Wandeltocht

Een mooie wandeltocht van 9 km in het natuurgebied en rondom Megen. Start en eindigen bij Terras Effe zitte. Iedere zondag (april-september) vanaf 10.00 uur. € 4,50 p.p. inclusief 2 kopjes koffie of thee.

We bedanken iedereen die Effe komt Zitte en kijken uit naar uw (volgende) bezoek!

~ Thieu & Ona van Ravensteijn

Alle rechten voorbehouden Terras Effe zitteLogin - Ontworpen en ontwikkeld door Niek Beck