Terras Effe zitte Megen

Omgeving

Rond het oude Middeleeuwse stadje Megen kunt u heerlijk wandelen. Het open rivierenlandschap is in alle seizoenen mooi. Schapen, ganzen en een verscheidenheid aan vogels trekken de aandacht. Als u in de vroege ochtend wandelt en de zon ziet opkomen wordt u er vanzelf stil van, maar ook overdag kunt u genieten van de stille eenvoud van dit oude stadje en van de gemoedelijkheid van de bewoners.

Kunst aan de Maas

Beleef kunst en cultuur in het buitengebied!!

De kunstwerken zijn van juni tot oktober 2016 weer te bezichtigen en staan van Maren tot Keent. Een prachtig gebied om wandelend of per fiets te verkennen. De route langs alle kunstwerken is ongeveer 35 kilometer lang. Onderweg zijn er voldoende plaatsen waar u kunt uitrusten met een hapje en een drankje. En natuurlijk heeft Megen ook een mooi  kunstwerk aan de Maas liggen, zie ook   www.kunstaandemaas.nl De routekaart kunt u vanaf april op ons terras verkrijgen.

Activiteiten in en rondom Megen

Wandelaars

De Maas kronkelt om Megen heen en de dijk omarmt als het ware de bewoners. Er is een voetpad aangelegd dat een ronding maakt met de lijn van de Maas mee. In het overstroomgebied van de maas zijn verschillende struinroutes uitgezet voor diegene die net iets meer avontuurlijk zoeken in hun wandeling. U kunt vertrekken vanaf ons terras, stevig schoeisel wordt hierbij aangeraden. Kijk voor meer info op Stille Retraites

Fietsers

In Megen en omstreken kunt u uw hart ophalen als u van fietsen houdt. Het Brabantse landschap leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten over dijkjes langs de Maas. De gemeente Oss heeft afgelopen jaar haar uiterste best gedaan de routes zo fietsvriendelijk mogelijk te maken en heeft geïnvesteerd in prachtige paden voorzien van bewegwijzeringen. Onderweg komt u diverse toeristische informatieborden tegen die u het één en ander over de omgeving vertellen. Eventueel een fiets huren kan bij Terras Effe zitte laat het ons 24 uur van te voren weten.

Hof van Lof (Franciscanen Klooster Megen) (0 km)

Ook de tuin is meegegaan in de veranderende tijd. De laatste jaren is zij van groentetuin omgetoverd tot een ‘leertuin’, waar velen via cursusmiddagen tot inzicht komen dat je met een tuin veel onverwachte mogelijkheden hebt. De ‘Hof van Lof’ staat vol planten en bloemen die iets te maken hebben met het kerkelijk jaar en de seizoenen. Er zijn mogelijkheden om op gezette tijden de tuin te bezoeken.

Bij Mies (Een winkel uit 1910) (0 km)

De mensen uit Megen hebben het nog altijd over “het winkeltje van Staassen”, de eerste eigenaars en bouwers van het pand. Het interieur van de winkel is nog in zijn oorspronkelijke staat. Geheel in Art Deco stijl opgebouwd. In 2007 heeft de winkel nog meegedongen naar de monumentenprijs van de provincie Noord Brabant. Het ging daarbij om de mooiste en meest authentieke winkel in Brabant van vóór 1950. De winkel hoorde toen bij de eerste 10. In 2010 was het honderd jaar geleden dat met de bouw van de winkel werd gestart. In de winkel worden allerlei brocante spullen verkocht. U vindt er naast verschillende serviezen en kandelaars van glas, zilver en porselein of aardewerk ook schorten, tafellinnen en bedspreien. Er is daarbij voor ieder budget wel iets te vinden.

Tuinen van Appeltern (2 km)

Het park in Appeltern is momenteel ongeveer 15 hectare groot. Ze hebben inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen aangelegd, compleet met bestrating, beplanting en meubilair. Elke tuin is weer anders. Anders qua vorm, anders qua oppervlakte en anders qua inrichting. Met een wandeling door alle tuinen krijgt u een levend beeld van de vele mogelijkheden en doet u veelinspiratie op.

De ‘Gouden Ham’ (1 km)

In het hart van Nederland, in het land van Maas en Waal, vindt u het prachtige ruim opgezette recreatiegebied ‘De Gouden Ham’. Met mooie campings en jachthavens, leuke en veilige voorzieningen voor uw kinderen en volop recreatiemogelijkheden. Temidden van de prachtige natuur kunt u zwemmen, fietsen, roeien, surfen, zeilen, waterskien, wandelen en vissen. Of bezoek de romantische, historische stadjes en steden in de streek. De ‘Gouden Ham’ ligt centraal in een landschap van rivieren, dijken, polders en rustieke dorpjes. Door modern natuurbeheer wordt de rivieren meer vrijheid gegund. Hierdoor ontstaat één van de grootste en rustigste natuurgebieden in Nederland. En dat allemaal op een steenworp afstand van Megen.

We bedanken iedereen die Effe komt Zitte en kijken uit naar uw (volgende) bezoek!

~ Thieu & Ona van Ravensteijn

Alle rechten voorbehouden Terras Effe zitteLogin - Ontworpen en ontwikkeld door Niek Beck