De terrassen zijn inmiddels gelukkig allemaal wel heropend. Het is dan helaas nog wel met alternatieve maatregelen, maar dat is voor nu even niet anders. Veel horeca eigenaren hebben de terrassen opnieuw moeten inrichten of zijn hier nog druk mee bezig. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij de herinrichting van jouw terras!

 

Zitplekken

Zitplekken zijn natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van een terras. Dit is dan ook een mooie mogelijkheid om je te als horeca eigenaar te onderscheiden van andere horecaondernemingen. Je kunt hierin kiezen voor alternatieve mogelijkheden op het gebied van zitplekken. Zo kun je in plaats van een stoel kiezen voor een zitzak. Een hele andere zitervaring en dusdanig uniek dat potentiƫle klanten misschien wel juist naar jouw terras gaan omdat hier zitzakken staan. Het zal in eerste instantie een behoorlijke investering zijn om alle stoelen te vervangen voor zitzakken, maar zodra de eerste nieuwe klanten binnenkomen vanwege de zitzakken zal deze investering zich al snel terugbetalen. Het voordeel van een zitzak ten opzichte van de meeste stoelen is dat deze ook wel tegen een spatje regen kunnen. Een buiten zitzak is namelijk gemaakt van speciale stof waardoor deze niet beschadigd zal raken.

 

Gezelligheid

Je kunt jouw terras uniek maken door hier bijzondere vormen van gezelligheid aan toe te voegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op iedere tafel een of meerdere bordspellen te plaatsen. De mensen die langs de terrassen lopen en deze bordspellen op tafel zien liggen zullen dan eerder geneigd zijn om bij jouw onderneming aan te schuiven. Men is namelijk niet alleen op zoek naar een plek om lekker een drankje te drinken, maar zijn natuurlijk ook op zoek naar een stukje gezelligheid. Door de bordspellen buiten uit te stallen straal je nog meer uit dat men de gezelligheid op jouw terras kan ervaren. Als je je zorgen maakt om diefstal van de bordspellen kun je deze natuurlijk ook binnen bewaren. Wel kunnen we je dan aanraden om buiten wel duidelijk tentoon te stellen dat je op jouw terras ook bordspellen kan spelen. Zo haal je alsnog de mensen binnen die op zoek zijn naar gezelligheid en perk je daarnaast het risico op diefstal zo veel mogelijk in.