Heb jij een eigen horecazaak en ben je benieuwd wat de mogelijkheden en voordelen zijn van digitalisering? Hieronder lees je wat horeca software precies inhoudt. Daarnaast lees je het effect van menu engineering en waarom dit door jouw horecazaak moet worden gewaarborgd.

Horeca software

Als eigenaar van een horecazaak heb je het waarschijnlijk al druk genoeg. Met horeca software kun je een stuk sneller, efficiƫnter en slimmer werken zodat je minder tijd kwijt bent en van jouw zaak nog een groter succes kunt maken. Op het gebied van software voor jouw horecazaak zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan kassasystemen, keukenapparatuur, online roosteren, reserveringen, maar ook het opnemen van bestellingen kan allemaal met het gebruik van software.

Bestellingen opnemen

Bestellingen kun je op de ouderwetse manier met pen en papier opnemen maar je kunt dit ook digitaliseren met behulp van een slim softwaresysteem. Zo kunnen er minder fouten gemaakt worden en kunnen bestellingen een stuk sneller verwerkt en klaargemaakt worden voor de gasten. Door deze digitalisering kun je niet alleen bestellingen opnemen maar ook bijhouden welke gerechten en drankjes het meest populair zijn en meteen de winstgevendheid van jouw producten bijhouden.

Menu engineering

Het bijhouden van de populariteit en het berekenen van de winstgevendheid van jouw gerechten en drankjes wordt menu engineering genoemd. Het doel hiervan is het rendement van jouw horeca zaak te verhogen. Zo kun je gemakkelijk bijsturen als gerecht niet veel verkocht worden, maar juist ook als er producten zijn die heel snel gaan. Hierbij is het van belang om goed samen te werken met de keuken, maar ook met de bediening om inzicht te krijgen in alle producten en om op tijd bij te sturen. Hierdoor zorg je tevens voor een betere restaurant ervaring voor de gasten omdat er op hun wensen en voorkeuren wordt ingespeeld.